Přílohová dušená karotka s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 497.9 mg
- Vláknina 8548.5 mg
- Vitamín A 8548.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky nasekáme nadrobno, karotku očistíme a nakrájíme na silnější nudličky.
-
2
Na másle roztavíme cukr, přimícháme karotku, osolíme a zlehka osmažíme. Poté přilijeme vývar, na mírném plameni za občasného míchání dusíme. Když je karotka měkká, vmícháme bylinky.
-
3
Karotku podáváme jako přílohu k masu.