Kuřecí játra se šalvějí
Suroviny
- 800 g Játra kuřecí
- 60 g Máslo čerstvé
- 50 ml Olej rostlinný
- 250 ml Víno bílé
- 200 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 35 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 708 mg
- Draslík 593.7 mg
- Vláknina 2233.1 mg
- Vitamín A 2233.1 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, játra očistíme, nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať a šalvěj nasekáme nadrobno.
-
2
Na rozpáleném oleji orestujeme játra, vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme do mísy. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli. Když cibule zezlátne, podlijeme vodou, na mírném plameni 5 minut dusíme. K cibuli přilijeme citronovou šťávu, víno, směs zamícháme a přidáme petrželovou nať, šalvěj, sůl a pepř. Do omáčky vložíme játra a 5 minut na mírném plameni podusíme.