Kuřecí játra se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Játra kuřecí
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 708 mg
  • Draslík 593.7 mg
  • Vláknina 2233.1 mg
  • Vitamín A 2233.1 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, játra očistíme, nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať a šalvěj nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na rozpáleném oleji orestujeme játra, vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme do mísy. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli. Když cibule zezlátne, podlijeme vodou, na mírném plameni 5 minut dusíme. K cibuli přilijeme citronovou šťávu, víno, směs zamícháme a přidáme petrželovou nať, šalvěj, sůl a pepř. Do omáčky vložíme játra a 5 minut na mírném plameni podusíme.

Komentáře k receptu