Thajská smažená rýže s vepřovým masem a zeleninou
Suroviny
- 600 g Vepřové maso libové
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 1 kg Rýže dušená
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 23 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 152.8 mg
- Draslík 137.1 mg
- Vláknina 5401 mg
- Vitamín A 5401 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2531 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme olej a necháme na něm cca 2 minuty zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme na kostičky pokrájené maso a za stálého míchání restujeme dohněda. Poté vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až se z nich vytvoří hrudky. Přidáme uvařenou rýži a důkladně ji obalíme ve směsi.
-
2
Přidáme rybí a sójovou omáčku, dochutíme cukrem a za stálého míchání ještě chvíli smažíme, až se směs prohřeje.
-
3
Hotovou rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou a chilli papričkami, doplníme měsíčky limetky a ihned podáváme.