Pečené věnečky z vařených brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 25 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 394.2 mg
- Draslík 859.2 mg
- Vláknina 10062.4 mg
- Vitamín A 10062.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté je scedíme, vložíme na plech, vyložený pečícím papírem a necháme v předehřáté troubě vysušit. Suché brambory propasírujeme do mísy, přimícháme po částech máslo, žloutky, sůl, muškátový květ. Hmotu pečlivě vymícháme, vložíme do cukrářského sáčku a tvoříme věnečky na plechu, vyloženém pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.