Divoký vepř na víně
Suroviny
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Estragon
- 1 špetka Máta
- 0.333333 l Víno bílé
- 1 kg Vepřové maso libové
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 49 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 183.5 mg
- Draslík 118 mg
- Vláknina 2457.3 mg
- Vitamín A 2457.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6331.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolené, na kostky nakrájené maso opečeme na másle.
-
2
Podlijeme vínem a vývarem, opepříme, přidáme vonné bylinky, 1/2 citrónu na plátky a dusíme doměkka.
-
3
Podáváme s knedlíkem.