Šlehačka z bílků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 90 g Cukr krupice
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 14.4 mg
  • Draslík 39.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něj zašleháme cukr. Sníh šleháme v páře do zhoustnutí, pak z lázně vyjmeme a šleháme do vychladnutí.

  • 2

    Po kapkách přiléváme do sněhu za stálého šlehání rozehřáté máslo.

  • 3

    Šlehačku připravujeme těsně před podáváním, brzy zeřídne.

Komentáře k receptu