Jarní cibulka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 22 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 269.3 mg
- Draslík 163.1 mg
- Vláknina 1332.5 mg
- Vitamín A 1332.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku a petrželovou nať omyjeme, usušíme a nakrájíme. Do skleněné mísy položíme máslo, vložíme do mikrovlnné trouby na 1 minutu. Potom přidáme připravenou jarní cibulku a petrželovou nať, mísu přiklopíme a vrátíme zpět do mikrovlnné trouby na 2 minuty.
-
2
Vejce rozklepneme, rozkvedláme, přidáme sůl, pepř, zalijeme zeleninu, necháme další 2 minuty ztuhnout.
-
3
Hotová vejce vytáhneme z mikrovlnné trouby, přiklopené necháme odležett a porce rozdělíme na mělké talíře.