Vařená tykev s máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 27 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 485.6 mg
- Vláknina 4800 mg
- Vitamín A 4800 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Tykev vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Poté scedíme a necháme okapat.
-
2
Tykev vložíme do mísy, osladíme, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme osmaženou cibulí.