Rozmarýnové muffiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Dýně
  • 220 g Brambory
  • 220 g Brambory sladké (Batáty)
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 199.9 mg
  • Draslík 498.3 mg
  • Vláknina 3888.5 mg
  • Vitamín A 3888.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme a zbavíme jádřince. Brambory a sladké brambory oloupeme a všechny 3 suroviny nakrájíme na kostičky o hraně 2 cm. Rozmarýn nasekáme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme.

  • 2

    Parmezán nastrouháme nahrubo.

  • 3

    Do zapékací misky s 1 lžící olivového oleje dáme kostičky dýně, brambor a sladkých brambor, polovinu rozmarýnu a mořskou sůl, důkladně promícháme a 20 minut pečeme v troubě předehřáté na 220 °C.

  • 4

    V zadělávací míse smícháme vejce, smetanu, mléko, česnek, parmezán, druhou polovinu nasekaného rozmarýnu, zchladlou dýňovo-bramborovou směs, osolíme a opepříme.

  • 5

    Formu na 12 muffinů vymastíme, vyložíme pečícími papírovými košíčky, které naplníme vzniklým těstem.

  • 6

    Pečeme 50-35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Komentáře k receptu