Rozmarýnové muffiny
Suroviny
- 300 g Dýně
- 220 g Brambory
- 220 g Brambory sladké (Batáty)
- 100 g Sýr Parmezán
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 17 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 199.9 mg
- Draslík 498.3 mg
- Vláknina 3888.5 mg
- Vitamín A 3888.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme a zbavíme jádřince. Brambory a sladké brambory oloupeme a všechny 3 suroviny nakrájíme na kostičky o hraně 2 cm. Rozmarýn nasekáme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme.
-
2
Parmezán nastrouháme nahrubo.
-
3
Do zapékací misky s 1 lžící olivového oleje dáme kostičky dýně, brambor a sladkých brambor, polovinu rozmarýnu a mořskou sůl, důkladně promícháme a 20 minut pečeme v troubě předehřáté na 220 °C.
-
4
V zadělávací míse smícháme vejce, smetanu, mléko, česnek, parmezán, druhou polovinu nasekaného rozmarýnu, zchladlou dýňovo-bramborovou směs, osolíme a opepříme.
-
5
Formu na 12 muffinů vymastíme, vyložíme pečícími papírovými košíčky, které naplníme vzniklým těstem.
-
6
Pečeme 50-35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.