Mořský vlk s limetkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 15 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 800 g Mořský vlk
  • 40 ml Olej olivový
  • 50 ml Limetková šťáva
  • 300 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1079 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 2034 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 277.1 mg
  • Draslík 1189.2 mg
  • Vláknina 7275 mg
  • Vitamín A 7275 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a na grilovacím tácu je 10 minut opékáme dozlatova z obou stran. Zatím si v mixéru uděláme limetkovou omáčku. Vložíme žloutky, prolisovaný česnek, sůl, limetkovou šťávu a rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pozvolna přiléváme olej, dokud se nevytvoří hladký krém.

  • 2

    Hotové brambory sejmeme z grilu a uchováme v teple. Mořského vlka nakrájíme na porce a povrch upravíme hlubokými zářezy, do kterých vetřeme olej, sůl a pepř. Grilujeme 5 minut z každé strany, podáváme s bramborami a limetkovou omáčkou.

Komentáře k receptu