Mořský vlk s limetkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1079 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 94 g
- Sodík 2034 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 277.1 mg
- Draslík 1189.2 mg
- Vláknina 7275 mg
- Vitamín A 7275 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a na grilovacím tácu je 10 minut opékáme dozlatova z obou stran. Zatím si v mixéru uděláme limetkovou omáčku. Vložíme žloutky, prolisovaný česnek, sůl, limetkovou šťávu a rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pozvolna přiléváme olej, dokud se nevytvoří hladký krém.
-
2
Hotové brambory sejmeme z grilu a uchováme v teple. Mořského vlka nakrájíme na porce a povrch upravíme hlubokými zářezy, do kterých vetřeme olej, sůl a pepř. Grilujeme 5 minut z každé strany, podáváme s bramborami a limetkovou omáčkou.