Grilované asijské krevety
Suroviny
- 800 g Krevety tygří - loupané
- 20 g Koriandr čerstvý
- 20 g Máta
- 20 g Bazalka
- 10 g Zázvor mletý
- 3 g Citronová tráva
- 20 g Cukr třtinový
- 6 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 80 ml Olej olivový
- 40 ml Omáčka rybí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1511 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 179.4 mg
- Vláknina 1718.3 mg
- Vitamín A 1718.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V keramické míse smícháme olej, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku, nasekanou citronovou trávu, rybí omáčku, třtinový cukr, pepř a sůl. Přidáme krevety a důkladně promísíme, aby se obalily marinádou. Necháme 30 minut uležet.
-
2
Marinované krevety napícháme na špízové jehly nebo špejle a grilujeme 6 minut za častého otáčení. Zbylou marinádu přelijeme na pánev a povaříme 2 minuty. Hotové krevety podáváme na talíři s nasekaným koriandrem, mátou, bazalkou a chilli papričkou, přelité horkou marinádou.