Vepřová játra na pomerančích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 14 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 752.5 mg
- Draslík 991.5 mg
- Vláknina 8089.8 mg
- Vitamín A 8089.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 144.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Pomeranče dobře omyjeme a i se slupkou rozkrájíme na 5 mm silná kolečka. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme nakrájenou cibuli a játra, která jsme mírně opepřili. Vše krátce orestujeme, aby se játra tzv. zatáhla.
-
3
Pekáček nebo zapékací mísu vytřeme olejem, na dno položíme plátky pomerančů, na ně orestovaná játra a zalijeme výpekem z pánve.
-
4
Pekáček vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 15 - 20 minut.
-
5
Podáváme s hranolky, plátkem pomeranče a šťávou z pekáčku.