Brambory plněné nádivkou z jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 7 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 258.8 mg
- Draslík 1272.1 mg
- Vláknina 13889.8 mg
- Vitamín A 13889.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory důkladně omyjeme a celé ve slupce uvaříme v osolené vodě. Necháme je vychladnout, pak na obou koncích seřízneme a z jedné strany je částečně lžičkou vydlabeme.
-
2
Oloupeme cibuli a jemně ji nakrájíme. Drůbeží játra nakrájíme na velmi malé kousky.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, na něm usmažíme cibuli a krátce i játra. Vše pak zalijeme trochou vody a krátce pod pokličkou podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme a směs jater a cibule opatrně dáme do brambor. Naplněné brambory vložíme do vymazaného pekáčku nebo žáruvzdorné mísy a zapékáme přibližně 10 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Podáváme ozdobené jemně nakrájenou pažitkou.