Řízky ze zeleniny s masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 42 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 295.6 mg
- Draslík 329.8 mg
- Vláknina 33.1 mg
- Vitamín A 33.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájíme nadrobno, na oleji osmažíme. Zmraženou zeleninu přelijeme vodou, vložíme na 5 minut do vroucí vody, slijeme a necháme řádně okapat. Sýr nastrouháme na jemno.
-
2
V míse promícháme rozšlehaná vejce se sýrem, osolíme, opepříme, přidáme zeleninu s usmaženým masem. Směs vypracujeme do kompaktní hmoty, tvoříme řízečky, smažíme na oleji z obou stran dozlatova.