Treska se špenátem a pažitkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 33 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 119 mg
- Draslík 1677.5 mg
- Vláknina 4289.8 mg
- Vitamín A 4289.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát, pažitku a šalotky omyjeme, jemně nasekáme.
-
2
V nižším hrnci si připravíme omáčku - vlijeme víno, přidáme nakrájenou šalotku a 5 lžic vinného octa. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 5 - 10 minut, dokud se tekutina skoro nevyvaří. Pak vše precedíme přes síto, šalotky odstraníme a zbytek směsi vrátíme zpět do hrnce, opět zahřejeme, vmícháme máslo a vytvoříme krémovou omáčku. Přidáme nakrájenou pažitku, podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
V pánvi naskládáme vedle sebe plátky tresky kůží dolů, zalijeme studenou vodou a lžící vinného octa, zvolna přivedeme k varu, zakryjeme a odstavíme.
-
4
V další pánvi vaříme 3 - 4 minuty špenát, až bude měkký, v sítu z něj vymačkáme přebytečnou vodu a osolíme ho.
-
5
Na talíře umístíme porce špenátu, na ně vařenou rybu a vše přelijeme pažitkovou omáčkou.