Opečené brambory s lilkem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Lilek
  • 220 g Rajčata
  • 60 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 1386.7 mg
  • Vláknina 21903 mg
  • Vitamín A 21903 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na plátky nakrájené brambory urovnáme na plech lehce potřený olejem a po obou stranách je opečeme.

  • 2

    Na pánvi na části oleje orestujeme omytý, na kostičky nakrájený lilek. Vyjmeme a do pánve přidáme na nudličky nakrájenou feferonku, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Restujeme 2-3 minuty, okořeníme a vmícháme prolisovaný česnek. Krátce osmahneme, přidáme omytá, nadrobno nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a chvíli podusíme.

  • 3

    Potom do směsi vmícháme opečené brambory s lilkem a dusíme 10 minut. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu