Opečené brambory s lilkem a rajčaty
Suroviny
- 300 g Brambory
- 200 g Lilek
- 220 g Rajčata
- 60 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 10 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 1386.7 mg
- Vláknina 21903 mg
- Vitamín A 21903 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na plátky nakrájené brambory urovnáme na plech lehce potřený olejem a po obou stranách je opečeme.
-
2
Na pánvi na části oleje orestujeme omytý, na kostičky nakrájený lilek. Vyjmeme a do pánve přidáme na nudličky nakrájenou feferonku, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Restujeme 2-3 minuty, okořeníme a vmícháme prolisovaný česnek. Krátce osmahneme, přidáme omytá, nadrobno nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a chvíli podusíme.
-
3
Potom do směsi vmícháme opečené brambory s lilkem a dusíme 10 minut. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.