Kuřecí maso s citronovým přelivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 127.5 mg
- Draslík 731.2 mg
- Vláknina 277.8 mg
- Vitamín A 277.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa jemně naklepeme a nakrájíme na proužky. Podle chuti osolíme, opepříme, dáme do misky, přidáme sójovou omáčku, lžíci oleje a 2 lžíce citronové šťávy. Vše promícháme, misku zakryjeme a vložíme na 20 minut do chladničky.
-
2
V pánvi rozehřejeme zbývající olej, máslo, přidáme kuřecí plátky a smažíme za stálého míchání přibližně 3 minuty, dokud maso nemá zlatavou barvu a není dobře propečené. Poté maso vyjmeme z pánve a odložíme na talíři stranou.
-
3
V misce smícháme kukuřičnou mouku se lžící studené vody, až vytvoříme hladkou směs. Tu nalijeme do pánve, zalijeme drůbežím vývarem, mícháme a vaříme 2 minuty, do jemna. Přidáme zvývající citronovou šťávu a cukr, vše důkladně promícháme. Do pánve se směsí přisypeme osmažené kuřecí maso a prohřejeme.