Vepřová kýta s glazovaným povrchem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2003 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 12.5 mg
- Vláknina 7610.2 mg
- Vitamín A 7610.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme směs na glazování. V kastrůlku z nerezu smícháme hnědý nerafinovaný cukr, 2 lžíce dijonské hořčice a zázvorový džem, na mírném ohni ohříváme za neustálého míchání. Stáhneme z ohně, když se směs začne rozpouštět.
-
2
Z uzené vepřové šunky opatrně stáhneme kůži a odstraníme zbylý tuk.
-
3
Do masa vyřežeme kočtvercovou mřížku, asi 1/2 cm do hloubky. Do překřížených zářezů zabodneme hřebíček a na závěr natřeme připravenou glazurou.
-
4
Na roštu velkého pekáče pečeme 2 hodiny v troubě zahřáté na 180°C, poléváme vypečenou šťávou, aby se vytvořila zlatohnědá kůrka.
-
5
Nakrájíme na plátky a podáváme.