Zelené gazpacho
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 806.5 mg
- Vláknina 10547.5 mg
- Vitamín A 10547.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce nalijeme litr vody a dáme vařit spolu s cibulí, česnekem, paprikou, rajčaty. Vše vaříme cca 15 minut. Do mixéru dáme obsah hrnce plus okurku, oloupané avokádo, ocet a olej. Osolíme, opepříme a umixujeme dohladka.
-
2
Necháme vychladit a před podáváním ozdobíme plátkem lososa.