Grilované kalamáry s džemem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 4 g
- Sodík 2586 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 582.5 mg
- Draslík 1077 mg
- Vláknina 4957.5 mg
- Vitamín A 4957.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánev vložíme nasekané chilli papričky, rajčata, prolisovaný česnek a ostatní ingredience na džem, pozvolna dusíme 45 minut do zhoustnutí a džemové konzistence, necháme vychladnout.
-
2
Očištěné a vykuchané kalamáry zbavíme chapadel a na tělech hlubokými zářezy vytvoříme mřížku. Vložíme do mísy a zalijeme marinádou z oleje, prolisovaného česneku, soli a cukru. Promícháme, aby se marináda dostala do všech záhybů, a necháme 15 minut uležet.
-
3
Marinované kalamáry grilujeme za stálého otáčení a potírání 5 minut ze všech stran, podáváme s plátky limetky a chilli džemem.