Vínová polévka z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 0 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 297 mg
- Vláknina 4507.3 mg
- Vitamín A 4507.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci se 2 l vody uvaříme doměkka, scedíme je, půlku brambor rozšťoucháme na kaši a druhou půlku necháme v kostkách.
-
2
Do hrnce vylijeme víno, přidáme skořicový cukr, ořezanou a na plátky nakrájenou pomerančovou kůru, med, sůl a všechny suroviny svaříme. Do svařeného vína vložíme na tenké plátky nakrájenou červenou řepu, přidáme připravené brambory, dobře zamícháme, zalijeme 1 l vody a povaříme do změknutí řepy.
-
3
Uvařenou polévku odstavíme, porcujeme na hluboké talíře a podáváme.