Vínová polévka z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Červená řepa
  • 100 g Brambory
  • 2 kávová lžička Cukr skořicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 plátek Pomerančová kůra
  • 3 l Voda pitná
  • 0.7 dl Víno červené
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 297 mg
  • Vláknina 4507.3 mg
  • Vitamín A 4507.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci se 2 l vody uvaříme doměkka, scedíme je, půlku brambor rozšťoucháme na kaši a druhou půlku necháme v kostkách.

  • 2

    Do hrnce vylijeme víno, přidáme skořicový cukr, ořezanou a na plátky nakrájenou pomerančovou kůru, med, sůl a všechny suroviny svaříme. Do svařeného vína vložíme na tenké plátky nakrájenou červenou řepu, přidáme připravené brambory, dobře zamícháme, zalijeme 1 l vody a povaříme do změknutí řepy.

  • 3

    Uvařenou polévku odstavíme, porcujeme na hluboké talíře a podáváme.

Komentáře k receptu