Vepřové špízy s cuketou a jablky
Suroviny
- 400 g Vepřová kýta
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Jablka
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Ořechy lískové
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 20 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 630.6 mg
- Vláknina 8095.3 mg
- Vitamín A 8095.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme víno, med, prolisovaný česnek, olej, rozmarýn a pepř. Do marinády naložíme omyté, na kostky nakrájené vepřové maso, omyté, na plátky nakrájené cukety a omytá, na dílky nakrájená jablka. Necháme asi 1 hodinu proležet.
-
2
Na jehly střídavě napichujeme maso, cukety, jablka a oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli.
-
3
Špízy grilujeme za občasného potírání marinádou asi 20 minut. Osolíme, posypeme nasucho opraženými, nasekanými oříšky a ozdobíme plátkem omyté limetky.