Vepřové špízy s cuketou a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 630.6 mg
  • Vláknina 8095.3 mg
  • Vitamín A 8095.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme víno, med, prolisovaný česnek, olej, rozmarýn a pepř. Do marinády naložíme omyté, na kostky nakrájené vepřové maso, omyté, na plátky nakrájené cukety a omytá, na dílky nakrájená jablka. Necháme asi 1 hodinu proležet.

  • 2

    Na jehly střídavě napichujeme maso, cukety, jablka a oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli.

  • 3

    Špízy grilujeme za občasného potírání marinádou asi 20 minut. Osolíme, posypeme nasucho opraženými, nasekanými oříšky a ozdobíme plátkem omyté limetky.

Komentáře k receptu