Salát z cibulové nati se sýrem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Cibule - nať
  • 500 g Sýr Čedar
  • 100 g Majonéza
  • 800 ml Voda pitná
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 880 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 409.8 mg
  • Draslík 259.8 mg
  • Vláknina 702 mg
  • Vitamín A 702 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme nahrubo. Cibulovou nať opláchneme, pokrájím na nudličky, česnek utřeme se solí. Zálivku připravíme smícháním majonézy se smetanou, cukrem a utřeným česnekem.

  • 2

    V míse promícháme vejce se sýrem, přelijeme zálivkou a posypeme cibulovou natí. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu