Salát z listů pampelišek s houbami a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Pampeliškové listy
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 260.3 mg
  • Draslík 574 mg
  • Vláknina 7904.5 mg
  • Vitamín A 7904.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy pampelišek dobře propláchneme, necháme okapat, pokrájíme na nudličky. Žampiony očistíme, rozpůlíme, rozkrájíme na tenké plátky a na másle lehce osmažíme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ořechy nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Zálivku připravíme smícháním oleje s česnekem, ořechy, solí, pepřem a octem.

  • 2

    V míse promícháme listy pampelišky s žampiony, poklademe vejci a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu