Medové kotlety s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Med včelí
  • 800 g Vepřové kotlety
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Jablka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 936 mg
  • Vláknina 7905 mg
  • Vitamín A 7905 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme med s nadrceným česnekem a vzniklou marinádou potřeme maso z obou stran. Necháme odležet a mezitím nakrájíme jablko na 12 či 16 dílků.

  • 2

    Rozehřejeme gril a desku potřeme olejem. Dáme grilovat maso a pečeme cca 5 minut z každé strany. Během grilování potíráme kotlety marinádou. Na gril přidáme i jablka, která taktéž potřeme marinádou a grilujeme do měkka. Grilovaná jablka poté podáváme spolu s masem.

Komentáře k receptu