Hlávkový salát s vejci a kysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 142.2 mg
- Draslík 103.9 mg
- Vláknina 2949.5 mg
- Vitamín A 2949.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a natrháme, kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zálivku připravíme smícháním smetany s vejci, cukrem, solí a citronovou šťávou.
-
2
Salát vložíme do mísy, vmícháme zálivku a posypeme koprem. Před podáváním necháme salát vychladit.