Hlávkový salát s vejci a kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Voda pitná
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 142.2 mg
  • Draslík 103.9 mg
  • Vláknina 2949.5 mg
  • Vitamín A 2949.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a natrháme, kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zálivku připravíme smícháním smetany s vejci, cukrem, solí a citronovou šťávou.

  • 2

    Salát vložíme do mísy, vmícháme zálivku a posypeme koprem. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu