Grilované vepřové karbanátky na špejlích z citronové trávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
- Sacharidy 151 g
- Tuky 20 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 151 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 5778.7 mg
- Vláknina 8919.8 mg
- Vitamín A 8919.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 249.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nakrájené kořeny koriandru, sójovou omáčku a cukr. Osolíme a opepříme dle chuti a důkladně promícháme.
-
2
Směs rozdělíme na cca 8 částí a navlhčenými rukama z ní vytvoříme oválné karbanátky. Každý z nich napíchneme na stéblo citronové trávy a upěchujeme na paličku.
-
3
Na rozpáleném grilu opékáme cca 3-4 minuty po každé straně dozlatova. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme s chilli omáčkou.