Thajská vepřová směs na citronové trávě v praženými arašídy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Ořechy burské pražené
  • 675 g Vepřová pečeně
  • 200 g Nudle rýžové
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Citronová tráva
  • 12 ks Pepř červený celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1253 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 712 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 147 g
  • Cholesterol 121.5 mg
  • Draslík 3951.9 mg
  • Vláknina 69279.2 mg
  • Vitamín A 69279.2 mg
  • Vitamín B6 3.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107.6 mg
  • Vitamín E 37 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečeni bez kosti očistíme, odkrojíme přebytečný tuk a maso příčně přes vlákna nakrájíme a cca 0,5 cm silné plátky. Ty opět překrojíme na proužky. Vložíme do mísy, přidáme nadrobno nasekané lodyhy citronové trávy, na plátky nakrájenou jarní cibulku, ochutíme solí, rozdrcenými kuličkami pepře a důkladně promícháme. Zakryté fólií necháme alespoň 30 minut marinovat na chladném místě.

  • 2

    Rozpálíme wok, vlijeme olej a rozprostřeme ho po celém povrchu. Vložíme marinované maso a na středním ohni, za stálého míchání, cca 3 minuty osmahneme dozlatova. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričky bez semínek a smažíme dalších 5-8 minut, až je maso křehké.

  • 3

    Poté vmícháme cukr, rybí omáčku, nahrubo nasekané oříšky a opepříme dle chuti.

  • 4

    Rýžové nudle mezitím uvaříme dle návodu, rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou s masem, dozdobíme natrhanou koriandrovou natí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu