Thajská vepřová směs na citronové trávě v praženými arašídy
Suroviny
- 25 g Ořechy burské pražené
- 675 g Vepřová pečeně
- 200 g Nudle rýžové
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Chilli paprička
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Citronová tráva
- 12 ks Pepř červený celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1253 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 69 g
- Sodík 712 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 147 g
- Cholesterol 121.5 mg
- Draslík 3951.9 mg
- Vláknina 69279.2 mg
- Vitamín A 69279.2 mg
- Vitamín B6 3.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.6 mg
- Vitamín E 37 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečeni bez kosti očistíme, odkrojíme přebytečný tuk a maso příčně přes vlákna nakrájíme a cca 0,5 cm silné plátky. Ty opět překrojíme na proužky. Vložíme do mísy, přidáme nadrobno nasekané lodyhy citronové trávy, na plátky nakrájenou jarní cibulku, ochutíme solí, rozdrcenými kuličkami pepře a důkladně promícháme. Zakryté fólií necháme alespoň 30 minut marinovat na chladném místě.
-
2
Rozpálíme wok, vlijeme olej a rozprostřeme ho po celém povrchu. Vložíme marinované maso a na středním ohni, za stálého míchání, cca 3 minuty osmahneme dozlatova. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričky bez semínek a smažíme dalších 5-8 minut, až je maso křehké.
-
3
Poté vmícháme cukr, rybí omáčku, nahrubo nasekané oříšky a opepříme dle chuti.
-
4
Rýžové nudle mezitím uvaříme dle návodu, rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou s masem, dozdobíme natrhanou koriandrovou natí a ihned podáváme.