Salát z petržele s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 500 g Petržel kořen
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 849.8 mg
  • Vláknina 12826 mg
  • Vitamín A 12826 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 174.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petržel očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme najemno.

  • 2

    V míse promícháme petržel s jablky a cibulí, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a přilijeme olej.

  • 3

    Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu