Makrela pečená s bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1461 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 861.9 mg
- Vláknina 7448 mg
- Vitamín A 7448 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z makrely osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Syrové brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme olejem, na dno položíme plátky brambor, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut. Pekáček vyndáme, na brambory vyskládáme kořeněné filety, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým novým kořením, vrátíme do trouby. Pečeme dalších 20 minut.