Řecký salát se sýrem a citronovým přelivem
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Olivy černé
- 2 kávová lžička Máta
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 21 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 370.3 mg
- Vláknina 7203.9 mg
- Vitamín A 7203.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové listy dobře omyjeme. Rajčata, okurku a papriku omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Sýr rozdrolíme.
-
2
Na větší plochou salátovou mísu nebo servírovací talíř položíme listy salátu, na ně plátky rajčat, okurky a papriky. Přidáme vypeckované olivy, posypeme sýrem.
-
3
Připravíme směs na přelití - v míse metlou šleháme olivový olej, citronovou šťávu, jemně nasekanou majoránku a mátu. Dochutíme solí a pepřem, nalijeme na připravený salát a podáváme.