Mrkvová polévka s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 279 g
- Sodík 884 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 323.3 mg
- Vláknina 9927.5 mg
- Vitamín A 9927.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, mrkve a brambory omyjeme, oškrábeme, vše nakrájíme na kostičky. Kopr omyjeme, jemně nasekáme.
-
2
V hrnci na mírném ohni rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a brambory, vše smažíme 5 minut. Pak zalijeme vývarem a 30 minut zvolna vaříme. Po uvaření necháme vychladnout.
-
3
Vychlazenou polévku propasírujeme přes síto do jiného hrnce, metlou přišleháme zakysanou smetanu a za stálého míchání pomalu zahříváme tak, aby se polévka nezačala vařit. Dochutíme solí a pepřem. Prohřátou dáme do misek, posypeme nasekaným koprem a podáváme.