Salát z celeru s jablky a nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Celer bulvový
  • 500 g Jablka
  • 80 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 47.2 mg
  • Draslík 576.8 mg
  • Vláknina 9690.1 mg
  • Vitamín A 9690.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nivu nakrájíme na tenké plátky, smetanu smícháme se solí, pepřem a citronovou šťávou, syrový celer očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno, jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na tenké plátky, petrželovou nať pokrájíme najemno, ořechy nasekáme nahrubo.

  • 2

    V míse promícháme smetanovou zálivku se sýrem, celerem a jablky. Necháme vychladit a před podáváním posypeme petrželovou natí a ořechy.

Komentáře k receptu