Salát z celeru s jablky a nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 22 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 47.2 mg
- Draslík 576.8 mg
- Vláknina 9690.1 mg
- Vitamín A 9690.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nivu nakrájíme na tenké plátky, smetanu smícháme se solí, pepřem a citronovou šťávou, syrový celer očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno, jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na tenké plátky, petrželovou nať pokrájíme najemno, ořechy nasekáme nahrubo.
-
2
V míse promícháme smetanovou zálivku se sýrem, celerem a jablky. Necháme vychladit a před podáváním posypeme petrželovou natí a ořechy.