Teplý bylinkový bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 4 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 dl Citronová šťáva
  • 1.5 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.18 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 880.4 mg
  • Vláknina 11349.6 mg
  • Vitamín A 11349.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory velmi dobře omyjeme a očistíme, nakrájíme na větší kousky a ve slupce je vaříme v osolené vodě 10 minut, dokud nezměknou. Vodu slijeme a brambory necháme v hrnci. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a prolisujeme. Omytý kopr a petrželovou nať velmi jemně nasekáme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a na něm smažíme při stálém míchání asi 8 minut cibuli. Když má zlatavou barvu, zmírníme teplotu, přiklopíme a smažíme zvolna ještě dalších 15-20 minut.

  • 3

    V míse metlou smícháme olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu a česnek - mícháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Pak ji nalijeme na horké brambory, přidáme nasekaný kopr a petrželovou nať, podle chuti osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Ke směsi pak ještě přidáme zkaramelizovanou cibuli a vše protřepeme.

Komentáře k receptu