Brambory dušené s klobásou a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Klobása uzená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Cibule - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 961.4 mg
  • Vláknina 12911.7 mg
  • Vitamín A 12911.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory umyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nasekáme nahrubo. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky. Omytou pažitku, petržel a cibulovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme kmín a necháme tzv. rozvonět. Pak přisypeme cibuli, krátce ji orestujeme. Přidáme klobásu, smažíme ji přibližně 2 minuty. Přisypeme brambory, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme pažitku a petrželovou nať, zalijeme menším množstvím vody, přikryjeme a dusíme 10 minut, dokud brambory nezměknou. Přebytečnou vodu slijeme, směs dáme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu