Brambory dušené s klobásou a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 10 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 961.4 mg
- Vláknina 12911.7 mg
- Vitamín A 12911.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory umyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nasekáme nahrubo. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky. Omytou pažitku, petržel a cibulovou nať jemně nasekáme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přidáme kmín a necháme tzv. rozvonět. Pak přisypeme cibuli, krátce ji orestujeme. Přidáme klobásu, smažíme ji přibližně 2 minuty. Přisypeme brambory, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme pažitku a petrželovou nať, zalijeme menším množstvím vody, přikryjeme a dusíme 10 minut, dokud brambory nezměknou. Přebytečnou vodu slijeme, směs dáme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou.