Salát z pomeranče a kuřecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 150 g Jogurt bílý
  • 40 g Majonéza
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Celer - nať
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 737 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 52.9 mg
  • Draslík 596.6 mg
  • Vláknina 5866.5 mg
  • Vitamín A 5866.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařená kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, vložíme do větší mísy, osolíme, opepříme a dáme stranou vychladnout. Zatímco maso chladne, oloupeme pomeranče, rozdělíme na jednotlivé měsíčky, ze kterých stáhneme blánu. Nakrájíme je na menší kousky, které vložíme do mísy k vychladlému kuřecímu masu společně s na proužky rozkrájeným řapíkatým celerem, na malé kousky pokrájenou jarní cibulkou, žlutou paprikou a zalijeme dresingem, který jsme si připravili smícháním jogurtu, majonézy, medu a nasekané petrželové natě.

Komentáře k receptu