Pyré z brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 6 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 19.2 mg
- Draslík 564.4 mg
- Vláknina 6728.8 mg
- Vitamín A 6728.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a vaříme v osolené vodě 10 - 15 minut, dokud nejsou měkké. Poté je slijeme a rozšťoucháme.
-
2
Česnek oloupeme, prolisujeme. Petrželovou nať a pažitku jemně nasekáme, sýr nastrouháme.
-
3
V hrnku zahřejeme mléko, přilijeme ho k bramborám, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a petržel, strouhaný sýr a elektrickým mixérem vyšleháme do hladka. Během šlehání podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Pyré podáváme horké, můžeme ho ještě přizdobit čerstvou pažitkou.