Jehněčí souvlaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 54 g
- Sodík 920 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 809.2 mg
- Vláknina 7992.5 mg
- Vitamín A 7992.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do keramické mísy vložíme na kostky nakrájené jehněčí maso. Přidáme červené víno, ocet, cibuli rozsekanou nadrobno, prolisovaný česnek, oregano, olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. Necháme v chladnu 4 hodiny marinovat.
-
2
Maso poté napíchujeme na špízové jehly nebo zaostřené špejle, grilujeme 10 minut ze všech stran za častého otáčení. Průběžně při grilování potíráme marinádou.