Jehněčí souvlaki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jehněčí kýta
  • 30 g Oregano sušené
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Víno červené
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 920 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 809.2 mg
  • Vláknina 7992.5 mg
  • Vitamín A 7992.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do keramické mísy vložíme na kostky nakrájené jehněčí maso. Přidáme červené víno, ocet, cibuli rozsekanou nadrobno, prolisovaný česnek, oregano, olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. Necháme v chladnu 4 hodiny marinovat.

  • 2

    Maso poté napíchujeme na špízové jehly nebo zaostřené špejle, grilujeme 10 minut ze všech stran za častého otáčení. Průběžně při grilování potíráme marinádou.

Komentáře k receptu