Brambory zapečené s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 12 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 14.7 mg
- Draslík 580.8 mg
- Vláknina 7345.8 mg
- Vitamín A 7345.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme, smícháme s muškátovým oříškem, podle chuti osolíme, opepříme. Broskve omyjeme a nakrájíme na silnější plátky.
-
2
Na dno zapékací mísy vymazané máslem dáme vrstvu nakrájených plátků brambor, posypeme ochuceným sýrem, na ně naklademe další vrstvu bramborových plátků, posypeme opět sýrem a na další vrstvu brambor vložíme nakrájené broskve. Pak opět vrstvu brambor, posypeme sýrem a pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Vždy dáme 2 vrstvy brambor a sýra, poté jednu vrstvu broskví.
-
3
Vše nakonec zalijeme smetanou a přikryté poklicí nebo alobalem vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů. Pečeme jednu až jednu a půl hodiny, kdy jsou brambory už měkké. Posledních 15 minut pečeme bez přikrytí, vrchní kůrku necháme propéci až do zlatavě hnědé barvy.