Salát z fazolek s vejci a česnekem
Suroviny
- 800 g Fazolové lusky zelené
- 800 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.2 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 16 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 514.8 mg
- Vláknina 11016 mg
- Vitamín A 11016 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a uvaříme do měkka, poté necháme okapat. Česnek prolisujeme, petrželovou nať na jemno nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme nadrobno.
-
2
Na zálivku utřeme žloutky se solí, česnekem, postupně přimícháme olej, ocet, cukr a pepř, až vnikne řídký krém.
-
3
Do mísy vložíme fazolky s bílky, promícháme se zálivkou a necháme vychladit.
-
4
Před podáváním posypeme salát petrželovou natí.