Voňavá grilovaná kuřecí prsa po thajsku
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 115 g Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 2 ks Koriandr čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 8 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 1825.4 mg
- Vláknina 8025 mg
- Vitamín A 8025 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 184.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa vykostíme a kůži ponecháme. Rozložíme na pracovní plochu, překryjeme fólií a naklepeme. Poté je přemístíme do mísy.
-
2
Ve džbánku důkladně promícháme sezamový olej, rozdrcený česnek, nadrobno nakrájené kořeny koriandru, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek, rybí omáčku a cukr. Směsí přelijeme maso tak, aby bylo rovnoměrně obalené. Zakryté fólií necháme min. 20 minut marinovat na chladném místě.
-
3
Mezitím připravíme omáčku. V kastrůlku rozehřejeme rýžový ocet a rozmícháme v něm cukr. Ochutíme solí a na mírném ohni necháme zhoustnout za stálého míchání. Přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a pokrájenou koriandrovou nať. Hotovou omáčku přelijeme do servírovací misky.
-
4
Kuřecí prsa opečeme na rozpáleném grilu cca 5 minut. Obrátíme, potřeme marinádou a grilujeme dalších cca 5 minut dozlatova. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme plátky limetky a podáváme.