Barevné rizoto s cuketou
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
- 150 g Sýr Gouda 45%
- 150 g Mrkev sterilovaná
- 600 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1323 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 45.5 mg
- Draslík 503.7 mg
- Vláknina 10876.2 mg
- Vitamín A 10876.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na části oleje orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme propláchnutou rýži, majoránku, tymián a zvolna vaříme, dokud rýže nezměkne.
-
2
Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cuketu a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Zeleninu krátce opečeme, vsypeme sterilovanou mrkev a měkkou rýži s cibulí. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
3
Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.