Míchaný salát s paprikami
Suroviny
- 300 g Brambory
- 100 g Majonéza
- 600 ml Voda pitná
- 600 ml Voda pitná
- 150 ml Zakysaná smetana
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Okurky nakládané
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 3 ks Vejce slepičí
- 5 ks Paprika zelená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 32 g
- Sodík 2340 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 203.5 mg
- Draslík 769.7 mg
- Vláknina 13914.5 mg
- Vitamín A 13914.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.3 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, pokrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Rajčata krájíme na kostky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, okurky na kostičky, pažitku sekáme nadrobno.
-
2
Zálivku připravíme smícháním smetany s majonézou, cukrem, pepřem, solí a pažitkou.
-
3
Všechnu suroviny vložíme do mísy, přelijeme zálivkou, promícháme a před podáváním necháme vychladit.