Papriky plněné lilkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 721.4 mg
- Vláknina 15340 mg
- Vitamín A 15340 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 134.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, v předehřáté troubě zprudka opečeme, poté vyjmeme a přelijeme studenou vodou. Papriky oloupeme, zbavíme semen. Lilky upečeme do měkka, oloupeme, vykrojíme semena, v misce rozetřeme s prolisovaným česnekem, solí, přimícháme olej, ocet a citronovou šťávu. Petrželovou nať jemně posekáme, rajčata nakrájíme na plátky.
-
2
Papriky naplníme lilkovou hmotou a klademe na servírovací mísu, obložíme rajčaty, posypeme petrželovou natí.