Plněné kuřecí kapsy
Suroviny
- 105 g Máslo čerstvé
- 225 g Žampiony čerstvé
- 350 g Houby čerstvé
- 350 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 kg Kuřecí prsa
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 24 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 222.5 mg
- Draslík 1358.6 mg
- Vláknina 4514.5 mg
- Vitamín A 4514.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky, petržel nasekáme najemno (několik snítek si ponecháme na ozdobu), čerstvé houby (hříbky nebo hlívu ústřičnou) nakrájíme na tenké plátky, česnek utřeme se solí.
-
2
Kuřecí prsa nařežeme na silné řízky. Ostrým nožem do každého uděláme zářez, aby vznikla kapsa, kterou budeme plnit, osolíme je a opepříme.
-
3
Odřezky masa umeleme na masovém strojku, přidáme ušlehané vejce, osolíme a opepříme.
-
4
Žampiony zalijeme citrónovou šťávou a rozmixujeme najemno.
-
5
V pánvi rozehřejeme 55 g másla, přidáme rozmixované žampiony a 10 minut restujeme na prudkém ohni. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a ještě 5 minut vaříme. Pak odstavíme. Když směs vychladne, smícháme jí s umletými masovými odřezky s vejcem a 1 lžící nasekané petrželové natě. Žampionovou směsí naplníme masové kapsy. Sepneme je párátkem a dáme zakryté na 15 minut napařovat nad hrncem s vroucí vodou.
-
6
Na menší pánvi rozehřejeme 25 g másla, přidáme nakrájené houby, lžíci petrželové natě, česnek se solí, opepříme a 10 minut restujeme. Občas zamícháme.
-
7
Do menšího rendlíku nalijeme drůbeží vývar a na prudkém ohni vaříme, dokud se jeho objem nezmenší na polovinu. Přidáme zbylou petrželovou nať a pomocí mixeru vmícháváme posledních 25 g másla.
-
8
Na talíře rozdělíme restované houby, na ně položíme plněné kuřecí kapsy, z nichž jsme odstranili párátka, vše zalijeme máslovou omáčku a ozdobíme snítkou petržele.