Kuřecí prsa na limetách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 1468.6 mg
- Vláknina 4298.3 mg
- Vitamín A 4298.3 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřecích prsou nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, vetřeme do nich sůl a pepř a vložíme do mělké ohnivzdorné misky, ve které je budeme péci.
-
2
Ze dvou limet ostrouháme kůru, rozkrojíme je napůl a vymačkáme z nich šťávu. Tu smícháme s nastrouhanou kůrou, 4 lžícemi olivového oleje a octem. Dobře promícháme a vzniklou marinádou maso důkladně potřeme.
-
3
Řízky k sobě dobře přitlačíme, přikryjeme poklicí a dáme do ledničky marinovat minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
-
4
Mísu s řízky vyndáme z ledničky, necháme v pokojové teplotě zteplat a ještě jednou promícháme s marinádou.
-
5
Pečeme 30-35 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Je třeba, aby maso bylo propečené, musí však zůstat šťavnaté.
-
6
Zatímco se maso peče, oloupeme zbývající limety, nakrájíme je na tenké plátky a odstraníme z nich jadérka. Svazek bazalky nasekáme nadrobno, přičemž si několik celých snítek ponecháme na ozdobu hotového pokrmu.
-
7
V malé pánvi rozehřejeme lžíci rostlinného oleje, přidáme plátky limety s nasekanou bazalkou a restujeme přibližně minutu, dokud limety nezačnou měknout.
-
8
Kuřecí řízky položíme na talíře, obložíme plátky limety a zalijeme vypečenou šťávou. Ozdobíme několika lístky čerstvé bazalky.