Filé se sušenými houbami a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 16.7 mg
  • Draslík 52 mg
  • Vláknina 410.3 mg
  • Vitamín A 410.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé osolíme, okmínujeme a osmahneme na pánvi na rozpáleném másle. Vyjmeme a urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy.

  • 2

    Předem namočené sušené houby vymačkáme, jemně nasekáme a rozložíme na porce filé. Posypeme nasekanou petrželkou a zakapeme smetanou.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu