Kuřecí stehna v mandlovém kabátku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 55 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 754.8 mg
- Vláknina 11757.2 mg
- Vitamín A 11757.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 10.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek utřeme se solí, mandle spaříme, oloupeme a umeleme.
-
2
Z kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, rozkrojíme je napůl, potřeme česnekem utřeným se solí a odložíme je stranou.
-
3
Mleté mandle smícháme se solí, mletou paprikou a cayenským pepřem.
-
4
Porce kuřete potřeme rozpuštěným máslem a obalíme je v mandlové směsi.
-
5
Rozehřejeme troubu na 200 °C. Porce kuřete rozložíme na rošt, který vložíme do rozehřáté trouby a pod který dáme plech na zachycení šťávy, která při pečení z kuřete může vytékat. Pečeme cca 45 minut, dokud maso není hotové.
-
6
Ozdobíme plátky citrónu a řeřichou, podáváme studené s chlebem nebo tousty nebo teplé s pečenými bramborami a dušenou zeleninou.