Filipínská marináda
Suroviny
- 50 g Cukr třtinový
- 20 g Zázvor celý
- 50 g Mouka kukuřičná
- 50 ml Olej olivový
- 200 ml Voda pitná
- 20 ml Citronová šťáva
- 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 50 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 231.1 mg
- Vláknina 3681.5 mg
- Vitamín A 3681.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nadrcený česnek a nakrájený celer a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme ostatní suroviny kromě mouky a vody, které smícháme bokem v míse. Těstíčko poté postupně přidáváme při smažení na pánev. Smažíme cca 10 minut.
-
2
Poté, co nám směs vychladne, ji můžeme zakonzervovat ve vzduchotěsné nádobě, ve které nám může vydržet až 7 týdnů.