Filipínská marináda

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 20 g Zázvor celý
  • 50 g Mouka kukuřičná
  • 50 ml Olej olivový
  • 200 ml Voda pitná
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231.1 mg
  • Vláknina 3681.5 mg
  • Vitamín A 3681.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nadrcený česnek a nakrájený celer a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme ostatní suroviny kromě mouky a vody, které smícháme bokem v míse. Těstíčko poté postupně přidáváme při smažení na pánev. Smažíme cca 10 minut.

  • 2

    Poté, co nám směs vychladne, ji můžeme zakonzervovat ve vzduchotěsné nádobě, ve které nám může vydržet až 7 týdnů.

Komentáře k receptu