Marináda z červeného vína a česneku
Suroviny
- 750 ml Voda pitná
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Víno červené
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1037 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 708.7 mg
- Vláknina 1414 mg
- Vitamín A 1414 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, koření, worcester a nadrtíme česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut. Po vychladnutí marinádu dáme do vzduchotěsné nádoby, ve které ji můžeme uchovávat až tři týdny.