Marináda z červeného vína a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 750 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Víno červené
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1037 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 708.7 mg
  • Vláknina 1414 mg
  • Vitamín A 1414 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, koření, worcester a nadrtíme česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut. Po vychladnutí marinádu dáme do vzduchotěsné nádoby, ve které ji můžeme uchovávat až tři týdny.

Komentáře k receptu